Nieuwsoverzicht

Nieuws van onze partners

De landelijke storing waardoor Nederlanders met betaalpassen van Maestro donderdagavond niet konden pinnen, is weer voorbij. Dat schrijft MasterCard, de eigenaar van Maestro. Uiteindelijk heeft de storing ongeveer anderhalf uur geduurd. De eerste meldingen van pinproblemen kwamen rond zeven uur binnen. Om half negen leek alles weer achter de rug.

Thuiswinkelen steeds populairder, e-commerce groeit snel
Nieuws van onze partners

Nederlandse consumenten van 15 jaar en ouder hebben in het eerste kwartaal van 2018 € 6,25 miljard uitgegeven bij webwinkels, een groei van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast wordt er voor heel 2018 een online omzet van € 26,30 miljard verwacht, wat een groei zou betekenen van 17% in vergelijking met 2017.

CCV nieuws

Bij de snelle ontwikkeling van webshops zagen we al hoe belangrijk keuzevrijheid van betalen is voor het succes. Met nieuwe betaalmethodes als QR-betalen wordt die keuzevrijheid nu ook in de fysieke wereld een stuk groter. Lees meer over het effect en de waarde van nieuwe betaalmethodes.

CCV nieuws

Toen in 2004 de deuren opengingen, was Bar Florian aan het Arnhemse Jansplein meteen hip & happening. En dat is het culinair café nu nog. Ook Milan Scholten is er nog steeds. Vanuit de keuken nam hij de bedrijfsleiding op zich en sinds 2011 is hij samen met David van Tuil de eigenaar van Florian. Een trotse eigenaar. Met ambities.

Consument betaalt steeds vaker met smartphone
CCV nieuws

Hoewel het merendeel van de onderlinge betalingen tussen Nederlanders nog steeds contant plaatsvindt, rekenen zij deze steeds vaker via de smartphone met elkaar af. Anders dan bij betalingen aan de kassa (41,4% van de transacties zijn contante betalingen en 58,1% pinbetalingen), is contant geld nog steeds de belangrijkste betaalwijze tussen consumenten (72% van de onderlinge transacties).

carel koningsdag
CCV nieuws

De kleedjesmarkt op Koningsdag maakt de ondernemers van morgen! Weet u nog wanneer het ondernemers-virus u te pakken kreeg? Wanneer u ontdekte dat het handelen u in het bloed zat? Misschien was het wel op de kleedjesmarkt met Koninginnedag…

Contactloos betalen op betaalautomaten van CCV
CCV nieuws

Vandaag is het Dag van de Arbeid. Het betalingsverkeer tussen banken is dan gesloten. Voor betaalopdrachten naar een rekening bij een andere bank en batchbetalingen naar Rabobankrekeningen gelden wel aangepaste verwerkingstijden. Dit betekent dat klanten met een contract voor pintransactieverwerking vandaag geen geld bijgeschreven krijgen.